Email:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?


JEANNE D’ARC MAAGD VAN ORLEANS Maureen Peters 320 blz

AangebodenJEANNE D’ARC MAAGD VAN ORLEANS Maureen Peters 320 blz
Prijs€ 3.50
Advertentienummer681894
Beschrijving

JEANNE D’ARC MAAGD VAN ORLEANS Maureen Peters 320 blz

Frankrijk was in de vijftiende eeuw het strijdtoneel van de botsende eerzucht van elkaar beconcurrerende machten. De waanzinnige Karel VI en de boosaardige koningin Isabella deden wanhopige pogingen om hun koninkrijk niet in handen te laten vallen van de Engelse koning Hendrik V, die aanspraken maakte op de Franse troon. In deze roerige tijd verscheen een meisje uit Lorraine op het toneel. Ze heette Jeanne en ze had een eigenaardig karakter. Haar levensverhaal is dan ook een heel bijzondere geschiedenis. Velen schaarden zich aan haar zijde, zoals de knappe D'Alençon en de dappere Dunois. Anderen, zoals de Dauphin Karel VI en de sluwe De Trémouille maakten van haar gebruik en lieten haar
daarna in de steek. Dan was er nog een jongen die van haar hield en zo waren er haar ouders, die haar niet begrepen. Wéér anderen die met haar te maken kregen, waren de Engelse boogschutter Giles, de vluchteling Simon en dc publieke vrouw Bertha. Het toneel verplaatst zich van Domrémy naar Orléans, van Londen naar Parijs, van de luxe van het hof naar de wreedheid van de strijd en van de pracht en praal van een kroning van een koning naar de verschrikkingen van de kerkers. In deze schitterende historische roman wordt verhaald van de vorst, van de soldaten, van de kapiteins, van de priesters en van de boeren, wier lot verbonden was aan dat van het meisje, dat de 'Maagd van Orléans' wordt genoemd.

Vaste Prijs: 3,50 Euro

Gewicht:620 gram

reageerReageer op deze advertentie Delen op netlog  Delen op Netlog
doorsturenStuur deze advertentie door Delen op Facebook
printPrint deze advertentiedelen op twitter
Gegevens advertentie
Bekeken320


meld misbruikMeld misbruik
Gegevens adverteerder
NaamBoekenwurm4 geen waardering
WoonplaatsSint-Kruis (Brugge), West-Vlaanderen
Actief sinds13-05-2017
Telefoon
ExtraBekijk gebruikerswaardering
Bekijk 562 andere advertentie(s)

Contacteer de verkoper

Heb je een vraag over deze advertentie dan kun je een reactie sturen!
Vul hieronder je naam + e-mailadres in en stel je vraag/reactie hiernaast. Er wordt dan direct een e-mail gestuurd naar de adverteerder!
Naam:
Email:
Je reactie of vraag

De pagina die U wilt bezoeken, kan aanstootgevend erotisch materiaal bevatten en is niet geschikt voor minderjarigen.

Weet u zeker dat u door wilt gaan?